Priporočamo
Paulo Coelho

SPLOŠNI POGOJI

Varstvo osebnih podatkov

Kupcu pripadajo vse pravice po Zakonu o varstvu potrošnikov.
Kot kupec, s potrdilom nakupa, dovoljujete da V.B.Z. d.o.o. vzpostavi, vodi, vzdržuje in upravlja z vašimi osebnimi podatki. Ti podatki bodo uporabljeni izključno za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov in drugo potrebno komunikacijo.
Kot kupec lahko kadarkoli po elektronski pošti zahtevate, da v roku 15 dni trajno ali začasno prenehamo uporabljati vaše osebne podatke za namen neposrednega trženja. O tem vas bomo v nadaljnjih petih dneh po elektronski pošti obvestili.  V.B.Z.d.o.o. se zavezuje, da bo s podatki o kupcu ravnala v skladu z določili Zakona o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS št. 59/99, 57/01) ter da podatkov o kupcu v nobenem primeru ne bo posredovala tretji osebi.

Naročanje in cene

Naročilo zavezuje kupca in V.B.Z.  ter ima značaj pogodbe. Naročilo skupaj z računom se hrani v prostorih založbe.
Cene izdelkov in poštnine so izražene v evrih (EUR) in  že vključujejo DDV (8,5% knjige in zvočne izdaje, 20% drugo blago in storitve).
V.B.Z. d.o.o. jamči nakup po cenah, ki so veljale ob naročilu. Tudo ostale ugodnosti (popusti, darila, način dostave, soudeležbe pri poštnini) veljajo na dan oddaje naročila.
Cene poštnine veljajo za dostavo na območju Slovenije.

Načini plačila

  • Po povzetju -  pri plačilu po povzetju vam Pošta Slovenije ob dostavi za posredovanje plačila zaračuna provizijo po ceniku Pošte Slovenije. Znesek provizije znaša 0,96 € za plačila do 20,87 €, nad 20,87 € pa 4,6% od zneska
  • Na TRR podjetja V.B.Z.d.o.o. po izstavljenem predračunu
  • Osebno ob prevzemu na sedežu podjetja (v tem primeru je možno plačilo z gotovino, plačilnimi in kreditnimi karticami).

 Stroški in načini dostave

Naročeno blago bo V.B.Z. d.o.o odposlal praviloma v treh delovnih dneh po prejemu naročila.

  • Za nakup v znesku do 10,00 € znaša stroške poštnine 2,50 €
  • Za nakup v znesku nad  10,00 € do 55,00 € znaša stroške poštnine 3,40 €
  • Za nakup v znesku nad  55,00 € strošek poštnine krije V.B.Z.d.o.o., torej za kupca poštnine ni

Pri plačilu po povzetju vam Pošta Slovenije ob dostavi za posredovanje plačila zaračuna provizijo po ceniku Pošte Slovenije. Znesek provizije znaša 0,96 € za plačila do 20,87 €, nad 20,87 € pa 4,6% od zneska.

Naročeno blago lahko prevzamete tudi na sedežu podjetja V.B.Z. d.o.o. V tem primeru nimate stroškov poštnine.

Odstup od nakupa

Kot kupec imate pravico odstopiti od pogodbe v 15 dneh od prejema blaga na naslov info@vbz.si,  oz. V.B.Z. d.o.o., Rimska 13, 1000 Ljubljana. Obvestilo o odstopu od pogodbe mora biti v pisni obliki in je pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. Prejeto blago nam morate vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini v 15 dneh po tem, ko ste nas obvestili o odstopu od pogodbe. Vrnitev prejetega blaga v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Knjige ali drugo blago nam morate vrniti v takem stanju, v kakršnem je bilo tedaj, ko vam je bilo izročeno, na naslov V.B.Z. d.o.o., Rimska 13, 1000 Ljubljana.
Kot kupec nimate pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah o dobavi časopisov, revij in periodičnega tiska, pri nakupu avdio, video posnetkov ali računalniškega programa v primeru, da ste že odprli varnostni pečat.
Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga.

V primeru, da se med nakupom pojavijo težave, nas o tem prosimo nemudoma obvestite na elektronski naslov info@vbz.si.

O piškotkih

Piškotki niso nič novega, vsi obiskovalci spletnih strani imamo na svojih računalnikih, tablicah, mobitelih shranjenih že veliko piškotkov z različnih spletnih strani. Novo je zgolj to, da z novo zakonodajo (ZEKom-1) prihaja do sprememb glede obveščanja oz. soglašanja obiskovalcev z njihovo uporabo.

Kaj so piškotki?

So male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Zakaj so piškotki potrebni?

So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno.