Priporočamo
Paulo Coelho

O NAS

Založba V.B.Z. je bila ustanovljena leta 2002 z osnovno idejo, da slovenski sceni predstavi novejšo hrvaško literarno produkcijo. V tedaj osnovani zbirki Nova hrvaška proza je najprej izšla knjiga Predraga Matvejevića Drugačne Benetke, kateri so sledile knjige Miljenka Jergovića, Anteja Tomića, Zorana Ferića in ostalih. Zbirka se je leta 2006 preimenovala v Izbrana dela hrvaške književnosti, ki nadaljuje z izdajanjem del sodobnih hrvaških pisateljev in na ta način približuje dogajanje na literarnem prizorišču sosednje države.

Poleg del sodobnih hrvaških pisateljev izdaja založba V.B.Z. tudi knjige po vsem svetu priljubljenega Paula Coelha. Poleg jubilejne izdaje kultnega Alkimista in treh naslednjih njegovih del smo sredi leta 2007 izdali najnovejšo uspešnico popularnega Brazilca – Čarovnica iz Portobella.

Konec leta 2006 smo na založbi oblikovali novo zbirko Tridvaena, v okviru katere bomo izdajali sodobno svetovno leposlovje in mašili vrzeli manjkajočih in spregledanih del s starejšim datumom nastanka, kot takšna je tudi prva knjiga zbirke Mali hudobec, klasično delo ruskega simbolista Fjodorja Sologuba. Veseli nas, da lahko v tej zbirki že najavimo izid dveh kultnih knjig: legendarni potopis Bruca Chatwina V Patagoniji in  uspešnico Jona Krakauerja Into the Wild, po kateri se snema film, ki ga bo na velikih platnih mogoče videti naslednje leto.

Poleg lastne založniške dejavnosti je V.B.Z. tudi eksluzivni zastopnik in distributer knjig založbe TASCHEN, ene najbolj znanih svetovnih založb s področja umetnosti, oblikovanja, arhitekture in pop kulture. Tako je aktualna ponudba Taschenovih knjig vedno dostopna tudi slovenskim kupcem v naši spletni knjigarni in v bolje založenih knjigarnah po vsej Sloveniji.

Naša tretja poslovna aktivnost je distribucija knjig vseh hrvaških založnikov.
Knjižnicam, institucijam, pravnim subjektom in individualnim kupcem nudimo hitro, ugodno in zanesljivo pot do želenih knjig v hrvaškem jeziku. Na željo kupcev pripravimo tematske ponudbe knjig in sezname knjig hrvaških založnikov.

Za vse dodatne informacije in povpraševanja smo vam z veseljem na voljo na e-naslovu: info@vbz.si