Priporočamo
Paulo Coelho

Steven Pressfield:
Vojna umetnosti

Prevod: Anja Knez
ISBN: 9789616468640
Zbirka: Prestop
Založba: VBZ Ljubljana
Vezava: broširano
Format: 13 x 19 cm
Obseg: 104 strani
   Vojna umetnosti prepoznava, napada in ponudi strategijo za zmago nad odporom, silo, ki nam preprecuje, da bi opravili in se posvetili delu, za katerega smo poklicani. Ne govori zgolj o blokadah pri kreativnem delu, ceprav avtor zajema iz lastne, pisateljske izkušnje. Z odporom se soocamo vsi, vsak dan.
Vecina od nas ima dve življenji. Življenje, ki ga živimo, in neizživeto življenje v svoji notranjosti. Med obema je odpor.
Odpor ovira naš razvoj in nas dela manjše, kot smo in kot nam je bilo namenjeno. Marsikdo ga ne prepozna ali pa se ne potrudi za zmago. Delo je orožje, ki premaga odpor. Vojna umetnosti je navdihujoca, duhovita, natancno odmerjena brca v zadnjico, ki bo zagotovo spodbudila vsakega potencialnega umetnika, vizionarja ali podjetnika.
Knjiga je v originalu izšla leta 2002 in še vedno zaseda vrhove lestvic branosti in prodajanosti tovrstne literature.

Ameriški pisatelj in scenarist Steven Pressfield se je rodil leta 1943. Na Duke University je diplomiral leta 1965 in nato delal kot pisec reklam, ucitelj, natakar, voznik tovornjaka, na naftnih poljih, kot spremljevalec v psihiatricni bolnišnici itd. Vsa prizadevanja, da bi se preživljal kot pisatelj, je opisal v Vojni umetnosti. Prelomni dogodek v njegovem pisateljskem življenju je bil izid romana Legenda o Baggerju Vanceu (1995), po katerem je bil leta 2000 posnet istoimenski film v režiji Roberta Redforda z Willom Smithom in Mattom Damonom v glavnih vlogah. Tej knjigi so sledili zgodovinski romani: Gates of Fire, Tides of War, Virtues of War, The Afghan Campaign, Killing Rommel in The Profession. Pisatelj živi v Los Angelesu.

Cena:     6.90 €
Internetna cena:     6.90 €   
Dodaj v košarico