Priporočamo
Paulo Coelho

Osho:
Ljubezen, svoboda, samost

Prevod: Jedrt Maležic
ISBN: 978-961-6468-70-1
Zbirka: Prestop
Založba: VBZ Ljubljana
Leto izdaje: 2014
Vezava: broširano
Format: 15,5 x 23,5 cm
Obseg: 208 strani
   V knjigi Ljubezen, svoboda, samost boste našli svojstvene, radikalne in inteligentne poglede na vprašanja o ljubezni, graditvi odnosov in razlogih za neuspšne zveze, izvorih ljubosumja, spolnosti, svobodi, razlikovanju med ljubeznijo in poželenjem, samostjo in osamljenostjo ... Avtor utemeljuje, da se vse zacne z ljubeznijo do sebe. Ljubezen se lahko zgodi edinole skozi svobodo v navezavi z globokim spoštovanjem do samega sebe in druge osebe. Je mar mogoce biti sam, a ne osamljen? Kje so meje, ki opredeljujejo poželenje v nasprotju z ljubeznijo, in ali lahko poželenje sploh kdaj preraste v ljubezen? Priložnost imamo zaceti znova sami s seboj, svoje odnose z drugimi in najti izpolnitev ter uspeh za posameznika in za družbo kot celoto.

Oshove knjige so nastale kot transkripcije njegovih številnih predavanj in odgovorov na vprašanja publike. V knjigi se tako odraža pogovorni ton in humornost, katere se je Osho posluževal za ponazoritev svojih razmišljanj.

Osho je eden najbolj znanih in najprovokativnejših duhovnih uciteljev našega casa. Sprva je v sedemdesetih letih 20. stoletja pritegnil pozornost mladih na zahodu, ki so želeli doživeti meditacijo in preobrazbo. Vec kot dve desetletji po njegovi smrti leta 1990, se vpliv njegovih naukov še naprej širi in najdeva iskalce vseh starosti v tako rekoc vseh državah sveta.

Cena:     25.90 €
Internetna cena:     20.72 €   
Dodaj v košarico
Od istega avtorja:
  
  • Ljubeee bivanje
  •