Priporočamo
Paulo Coelho

James, Rebecca:
Carobna, hudobna

Prevod: Branko Gradišnik
ISBN: 978-961-6468-626
Zbirka: Ostala izdanja
Založba: VBZ Ljubljana
Vezava: broširano
Format: 14 x 21 cm
Obseg: 248 strani
   Prvenec avstralske avtorice Rebecce James je že pred izidom postal mednarodna senzacija, saj so se za izdajo knjige potegovale ugledne svetovne založniške hiše. Carobna, hudobna je pretresljiv psihološki triler, ki se kosa z uspehom knjig J. K. Rowling in Stephenie Meyer.

Katherine se po strašni tragediji, ki je zadela njeno družino, preseli v drugo mesto in poskuša znova zaživeti. Izogiba se druženja z vrstniki, vse dokler ne spozna cudovite in družabne Alice. Njena odlocitev za bolj osamljeno, v molceco anonimnost pogreznjeno življenje se takrat zacne vse bolj majati in kmalu z Alico postaneta najboljši prijateljici. Alicina volja do življenja in uživanja v vsakem trenutku se tako naseli tudi v Katherine, vendar pa kmalu zacne spoznavati, da je prijateljstvo z Alico tudi težavno. Alica je ocarljiva in zelo priljubljena, je pa tudi zelo sebicna in egocentricna, vcasih celo okrutna. Ko Katherine podvomi o smiselnosti ohranjanja tega prijateljstva spozna, da se Alica nikoli ne pusti odgnati!

Knjiga Carobna, hudobna je mojstrsko napisana, bere se kot filmski scenarij, napetost in skrivnostnost pa bralca držita v primežu do zadnje strani. Odlicna psihološka karakterizacija glavnih junakov in izpostavljen odnos prijateljstva mlademu bralcu ponudi v premislek vrednote, temeljne v tem razvojnem obdobju.

Cena:     6.90 €
Internetna cena:     5.52 €   
Dodaj v košarico