Priporočamo
Paulo Coelho

Chatwin, Bruce:
V Patagoniji

Prevod: Vasja Bratina
ISBN: 978-961-6468-49-7
Zbirka: Tridvaena
Založba: VBZ Ljubljana
Vezava: trda
Format: 15,5 x 23,5 cm
Obseg: 252 strani
   40-letnica prve izdaje potopisne mojstrovine

Ugodnost do konca oktobra 2017: 20 % popust in gratis poštnina


Knjiga je svojevrstna zgodovina Južne Amerike v miniaturah in, kar je potrebno poudariti, ni samo briljanten potopis druge polovice 20. stoletja, temvec moderni temeljni kamen te literarne zvrsti. Pricujoci potopis ne samo da navdihuje bralce po vsem svetu in iz dneva v dan vztrajno veca njihovo število, temvec jih je vedno vec, ki jih knjiga navdihne, da se odpravijo na potovanje po Chatwinovih sledeh, med temi je bila celo Lady Diana, ki je leta 1995 obiskala eno od osrednjih mest njegove Patagonije, valežansko skupnost v Gaimanu.

Recenzenti so zapisali, da je Chatwin s to knjigo ponovno vzpostavil zvrst literariziranega potopisa, ki nudi tako zgodovinska dejstva, osebno perspektivo in doživetja ter drobne anekdote za popestritev dikcije. Gre za dodelan potopis, kultno mojstrovino, v svetovni literaturi. Knjiga je prejela dve ugledni nagradi, in sicer Hawthornden Prize in E. M. Forster Award.

Bruce Chatwin, rojen leta 1940, je dobro poznan angleški pisatelj in potopisec. Chatwin je bil že med svojim življenjem legenda, po svoji smrti pa je postal mit in kultna figura. Njegova fotografska dela so danes umetniški in zbirateljski predmeti, ki na tržišcu dosegajo visoke cene, medtem ko po njegovih romanih snemajo filme. Samo žepne izdaje njegovih knjig so v Veliki Britaniji presegle milijonsko naklado, njegova dela pa so prevedena v trideset jezikov.

Cena:     11.90 €
Internetna cena:     9.52 €   
Dodaj v košarico
Od istega avtorja:
  
  • Utz
  •