Priporočamo
Paulo Coelho

Drakulić, Slavenka:
Frida ali o bolečini

Razprodaja
Prevod: Sonja Polanc
ISBN: 978-961-6468-45-9
Zbirka: Izbrana dela hrvaške književnosti
Založba: VBZ Ljubljana
Vezava: broširano
Format: 12 x 20 cm
Obseg: 148 strani
   

Frida ali o bolečini je pripoved, ki se sicer opira na nekatera dejstva iz življenja mehiške slikarke Fride Kahlo, katere usodo so zaznamovale posledice v otroštvu prebolele paralize in v mladosti prestane prometne nesreče, vendar ni življenjepis slavne umetnice, pač pa svojski portret ali biografija neke emocije. Intimni opis ženske, obsojene na telo, ukleto v trpljenje. Odmev krikov s slik, porojenih iz bolečine.
Drakulićeva v svojem zadnjem romanu znova spregovarja o bolečini, pred katero se zdi jezik povsem nebogljen in brez moči, da bi jo ubesedil.
Roman Frida ali o bolečini je bil kmalu po izidu lep čas na vrhu lestvice najbolje prodajanih in najbolj branih knjig na Hrvaškem, na knjižnem sejmu v Pulju pa je prejel nagrado kiklop za uspešnico leta 2007.

Publicistka in pisateljica Slavenka Drakulić (1949) je ena najbolj uglednih in mednarodno uveljavljenih sodobnih hrvaških avtoric: njena bibliografija v tujini izdanih književnih del šteje okoli sto enot, v slovenskem prevodu pa so bila doslej objavljena dela Hologrami strahu, Okus po moškem, Kot da me ni, Kako smo preživeli komunizem in se celo smejali in Balkan Express.

Cena:     10,00 €
Internetna cena:     8,00 €   
Dodaj v košarico
Ostale znižane naslove pogledajte tukaj