Predstavljamo vam zadnji roman enega najbolj branih in priljubljenih pisateljev na svetu.

Paulo Coelho - BridaValkire

Knjiga preteklosti, ki pojasnjuje sedanjost.

Valkire je biografski roman v katerem pisatelj razkriva del svoje preteklosti, ki je bila bistvena za njegov duhovni razvoj in življensko pot. V portugalščini je knjiga izšla leta 1992, kmalu po njegovem najbolj znanem delu Alkimist. Takrat knjiga ni imela veliko prevodov v druge jezike, saj je pisatelj menil, da razumevanje nebi bilo ustrezno.

Coelho v knjigi Valkire odkrito spregovori o svojih izkušnjah ob srečanju s temnimi silami, magijo in iskanju izhoda iz teme,  iskanju osebnega angela. Iz bitke s temo Coelho odide kot bojevnik luči – s spoznanjem, da je vsakdo odgovoren za svoja dejanja in usodo in s tem za vse, kar se dogaja na svetu.

Z ženo Cris sta se podala na štirideset dnevno  potovanje  po ameriški puščavi Mojave z namenom, da bi srečala valkire. Valkire posedujejo znanje, kako govoriti in videti svojega osebnega angela, božjega glasnika s sporočilom ljubezi. Njuno potovanje je hkrati pot odkrivanja vere, zaupanja, odpuščanja in ljubezni. Samospoznavanje in bitka z notranjo temo preobrazi oba popotnika.

Iskrena pripoved o tem, da z vero in ljubeznijo lahko spremenimo sebe in svet.